Het plaatsen van plinten kan een eenvoudige en bevredigende manier zijn om je vloer een nette afwerking te geven. Plinten plakken is een klus die je gemakkelijk zelf kunt uitvoeren, zeker met de juiste materialen en een duidelijk stappenplan. Hier leggen we stap voor stap uit hoe je zelf plinten kunt plakken met behulp van Bison-producten.

Wat heb je nodig?

Voordat je begint met plinten plakken, zorg ervoor dat je alle benodigde materialen en gereedschappen bij de hand hebt. Voor dit project heb je nodig:

  • Bison Multi Tool
  • Bison Power Pistol
  • Bison Poly Max® High Tack Express
  • Natte doek met een beetje ammonia
  • Bakje zeepwater (milde zeep)
  • Eventueel een doek met een beetje terpentine
  • Stappenplan voor Plinten Plakken 

Stap 1: Goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is essentieel voor een perfect resultaat. Kies een betrouwbaar kitpistool zoals de Bison Power Pistol, die uitgerust is met een 360° draaibaar ontspansysteem om nalekken te voorkomen. Met de Bison Multi Tool, een veelzijdige tool met drie functies, kun je de kitkoker eenvoudig openen, het spuitmondje op de juiste diameter snijden en overtollige kit verwijderen.

Tip: Zorg ervoor dat zowel de muur als de plinten schoon en vetvrij zijn. Gebruik hiervoor een natte doek met een beetje ammonia.

Stap 2: Plinten plakken

Als de oppervlakken schoon zijn, kun je beginnen met plinten plakken. Breng Bison Poly Max® aan op de achterkant van de plint in één lange streep of golf. Let erop dat je de lijm niet te dicht bij de randen aanbrengt om te voorkomen dat deze achter de plint vandaan komt bij het aandrukken. Plaats de plint binnen 10 minuten tegen de muur en druk stevig aan. Zorg ervoor dat de plint goed hecht en laat het geheel drogen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 3: Plinten afwerken

Voor een strak en professioneel resultaat is een nette afwerking van de plinten belangrijk. Breng na ongeveer 30 minuten Bison Poly Max® gelijkmatig aan in de voeg tussen de plint en de muur. Houd het Bison Power Pistol onder een hoek van 45 graden en kit de voeg in een rechte lijn. Als je niet goed in een diepe hoek kunt komen met het kitpistool, stop dan iets eerder en breng de kit met de hand verder aan.

Gebruik de Bison Multi Tool of je vinger om overtollige kit te verwijderen. Bevochtig de kitvoeg met een bakje zeepwater en strijk deze glad voor een perfecte afwerking. Doe dit binnen 10 minuten na het aanbrengen van de kit.

Tip: Eventuele restjes kit kun je direct verwijderen met een doek en een beetje terpentine.

Klaar!

Zo eenvoudig is het! Je hebt nu je plinten netjes geplakt en afgewerkt. Met een enkele koker Bison Poly Max® kun je vaak meerdere plinten lijmen en afdichten, waardoor dit een kostenefficiënte manier is om je huis een afgewerkte look te geven.